30 yıldır aydınlatma alanında ürün ve hizmet veren TEPTA Aydınlatma, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Tasarım Merkezi” unvanını almaya hak kazandı.
Kuruluşundan bu yana, mimari, peyzaj ve iç mimari aydınlatma alanlarında sayısız proje üreten TEPTA Aydınlatma, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını almaya hak kazandı.
Bir yılı aşkın süredir devam eden hazırlıklar ve bilim kurullarınca yapılan değerlendirmeler sonrasında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sunulan kriterlere uygunluğu onaylanan ve 02.10.2020 tarihinde “Tasarım Merkezi” olarak kabul edildiklerini açıklayan TEPTA Aydınlatma, Genel Müdürü Robi Ebeoğlu, aldıkları bu unvanın sorumluluklarını arttırırken daha inovatif ve tasarım değeri yüksek projeler üretme hedeflerine destek olacağını dile getirdi.
Elde edilecek avantajlarla, öncelikle sahip olduğu insan kaynakları niteliğini artırmayı ve tasarım vizyonunu genişletmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Ebeoğlu, “Sergilenen tek bir mücevherin aydınlatılmasından, büyük kapsamlı projelere; tüm bir konutun hedeflenen estetik kavram çerçevesinde aydınlatılmasından, ofislere ve ticari yapılara, demo aydınlatmalarından tarihi eserlere ve müzelere kadar her aydınlatma çözümü için en uygun ürünleri ve en iyi hizmeti sunuyoruz. 30 yıllık deneyimimiz sayesinde kendi standartlarımızı ve kalite yönetim anlayışımızı oluşturduk. Bu durum başvuru sürecimizi bir hayli kolaylaştırdı” dedi.
Tasarım Merkezi olmalarının TEPTA’nın orta ve uzun vadeli stratejilerinde olumlu yansımaları olacağını ifade eden TEPTA Aydınlatma’nın Marka ve Strateji Direktörü Özlem Yalım, aynı zamanda Tasarım Merkezi direktörlüğünü üstlendi. Yalım, “Başvuru sürecinde; projelerimizi, tasarım felsefemizi, üretim biçimlerimizi, ekiplerimizi ve hedeflerimizi akademisyenlerden oluşan bilir kişilere sunduk. Pek çok olumlu geri bildirim aldık. Uzun yıllardır tasarım yapan ekiplerimiz ve oturmuş bir çalışma sistemimiz var. Amacımız, istihdam ettiğimiz personelin yeteneklerini arttırmak adına eğitimlere ağırlık vermek ve tasarım gücümüzü geliştirecek gereksinimlere yatırım yapmak” dedi.
Kuruluşundan bu yana gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok projeye imza atmış olan TEPTA’nın kurumsal alanlar, ofisler, kültür yapıları, tarihi eserler ve kurumlar gibi pek çok farklı alanda projeleri bulunuyor. 2019 yılında açılan Arter Müzesi’nin dış mekân aydınlatmalarının yanında, Eskişehir’de Kengo Kuma imzası ile hayata geçen OMM Odunpazarı Modern Müze’nin tüm aydınlatması için de TEPTA tercih edildi. Tabanlıoğlu tarafından mimari projesi gerçekleştirilen AKM’nin de aydınlatması TEPTA tarafından hayata geçiriliyor.
TEPTA kuruluşundan bu yana İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin aydınlatma sponsorluğunu üstleniyor; kültür ve sanat projelerine aralıksız olarak desteğini sürdürüyor. Türkiye’nin sanat gündemini yakından takip eden ve sanat alanında doğru aydınlatmanın yaygınlaşmasına öncülük eden TEPTA, İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak açılan Abdülmecit Efendi Köşkü sergilerini, dönemsel olarak Contemporary İstanbul ve özel galeriler ve Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’ndaki eserlerin aydınlatmasını dönemsel olarak üstlenmektedir.