LED şerit ışıklar veya LED şeritler / bantlar, sonsuz olanak sağlayan çok yönlü bir aydınlatma çözümüdür.
LED aydınlatma şeridi, temelde bir devre oluşturmak için dirençle birlikte lehimlenen sürekli bir LED dizisidir. Bir güç kaynağı veya sürücü tarafından çalıştırıldığında, LED’ler floresan lambaya benzer kesintisiz bir ışık üretir. LED’ler düşük voltajlıdır ve genellikle 12 veya 24 volt DC akım olan bir DC (DC voltajı) gerektirir. Parçalayıcıları(shedder) bir şebeke voltajına bağlarken, LED sürücüden gelen güç kaynağı kullanılmalıdır. Sürücünün gücü, mevcut güç ve bandın uzunluğu ile belirlenir.


Üç ana LED şerit ışık türü vardır. Bunlardan ilki su geçirmez değildir. LED’ler, onları korumak için herhangi bir koruma olmaksızın bir kart veya plastik üzerine yerleştirildiğinden dolayı bu sürüm en basit ve kırılgan olan sürümdür. Bu versiyon, benzer bir LED serisinden oluşur ancak şeffaf, ince bir silikon katmanla kaplıdır. Silikon versiyon yapışkan değildir, bunu bir yüzeye yapıştırırken çift taraflı bant veya tutkal kullanılmalıdır. Diğer versiyon, LED’ler kapatıldığında ve epoksi reçine setine yerleştirildiğinde daha fazla koruma sağlar. Bu versiyon su geçirmezdir, yapışkan özelliğe sahiptir ve IP65 ile derecelendirilmiştir. Epoksi sürümü, diğer LED şeritlerindeki en iyi özelliklerin tamamını barındırır.
LED Şerit Işık Varyantları
Bu varyantlar sadece aydınlatma şeritlerinin yapısıdır. Şeritler içinde, daha küçük dimmer çiplerden daha büyük daha hafif çiplere kadar kullanılabilen birçok LED çip türü var. Daha büyük yongalar kullanırken şerit, yerleştirilebilmeleri için daha geniş olmalıdır.
LED bantlar uzun yıllardır ticari uygulamalarda kullanılıyor ancak yakın zamana kadar ev kullanımı için çok pahalı ve karmaşık olduğu düşünülüyordu. Yüksek talep ve seri üretim nedeniyle LED’lerin fiyatı kademeli olarak düştüğü için LED şeridi artık daha erişilebilir. Siparişi kolay, tak ve çalıştır kitler, tüketicilere uygun hale gelmesine olanak tanıyor ve LED şeridin sunduğu potansiyel birçok kimse tarafından fark ediliyor. LED şeridin kullandığı en hızlı büyüyen alanlardan biri mutfak dolaplarının altıdır. Burada aydınlatma şeritlerini kullanmanın avantajları, neredeyse tam olarak gereken uzunluklara (50 mm içinde) kesilebilmeleridir. Şeritler, yapışkan desteği kullanılarak doğrudan dolaplara takılabildiğinden, temel kurulumlar dakikalar içinde yapılabilir. Ardından güç kaynağını doğrudan standart bir prize bağladığınızda iş biter.
Birden fazla renk değiştiren şerit kullanıldığında bazı ticari projeler oldukça karmaşık hale gelebilir ve hepsinin ana üniteden kontrol edilmesi gerekir. Bu, DMX’ in temel bir dijital sinyali bir PWM sinyaline (artı genişlik modülasyonu) dönüştürdüğünde bir Dijital Çoklayıcı (DMX) kontrolünün kullanılması gerektiği zamandır. Şeritler bir PWM sinyaline dönüştürüldükten sonra, renk değişiminden sahne ayarına kadar her şeye izin veren bilgisayar tabanlı bir yazılımla kontrol edilebilirler.
LED Şerit Işıklar Sonsuz Kullanım
Yeni kullanıcıları için LED şerit ışık seçenekleri göz korkutucu görünebilir, ancak çoğu şirket, bir türün çoğu uygulamayı kapsadığında mevcut tüm şeritleri depolamaya gerek olmadığını fark etti. Metre başına 30 LED veya süper hafif 60 LED’ li bir versiyon mevcut. Şerit tipinizi seçmiş olsanız bile, farklı kalite kontrol prosedürlerine sahip farklı fabrikalarda üretildikleri için farklı varyasyonlar vardır.
Şeridin kontrolü, temel bir açma / kapama düğmesi kullanılarak, uzaktan kumanda veya bir DMX kod çözücü aracılığıyla bilgisayar tabanlı yazılım kullanarak yapılabilir. En gelişmiş yol, bir iPhone veya akıllı telefon aracılığıyla ışıkları kontrol etmektir. Bu, mutfağınızdaki şeridin rengini dünyanın herhangi bir yerinden değiştirmenize olanak tanır! Bu, tatildeyken veya çalışırken evin geri kalanını kontrol etmek için harika bir yoludur.
LED şeritler 50 mm’den 100 metreye kadar çok kısa sürede teslim edilebilir. Sert kabloların kullanılmasında, daha uzun mesafelerde ağır güç üniteleri kullanılmalıdır. Kablolu kurulumlar işin ehli bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır. Ancak daha kısa mesafeler (yaklaşık 10 metre) hiçbir alet veya elektrik bilgisi gerektirmediği için hemen hemen herkes tarafından yapılabilir.