
Aydınlatma Sektöründeki firmalarımıza Pandemi döneminde neler yaptıklarını, bundan sonra bizleri nelerin beklediğini sorduk.
KLS Plastik Satış Pazarlama Müdürü Arif BALKANCI
Pandemi sürecinin getirdiği sakin ortamda daha önceden planlama dahilinde olan üretim tesisimizi daha büyük alana taşıdık. Normalleşme dönemine kadar gerekli altyapı çalışmalarımızı tamamladık.
Pandemi süreci iş yaptığımız ve Pazar konumundaki ülkelere Türkiye’nin sanayi alanında çok güçlü bir partner olduğunu kanıtlamış oldu. Pandemi döneminde üretimin aksatılmaması gerekse maske ve solunum cihazı konusundaki hızlı çözümleri ile bunu herkese gösterdi.
Pandemi sürecinde öncelikle çalışanlarımız için hızlı bir şekilde aldığımız önlemler ile süreci en etkili biçim de yönettik. Yemekhane oturma düzeni, çalışma alanındaki mesafe korunumu, maske kullanımı, personellerimize Covid-19 hakkındaki eğitici bilgilendirmeler ile tedbirlerimizi uyguladık. Çalışma hayatımızın bizlere katmış olduğu en büyük tecrübelerden biri kriz ortamlarının aslında Ar-Ge ve yatırımlar için en doğru zamanlardan biri olduğudur. Bu tecrübelerimiz ile bu süreçte daha büyük tesise işletmemizi taşıdık ve Ar-Ge ekibimizi güçlendirdik. Kapasitemizi arttırabilmek için yeni makine yatırım anlaşmalarımızı yaptık.

Pandemi süreci aydınlatma sektörü için ticari olarak olumlu sonuçlar ortaya çıkardı. Özellikle ülkemizde üretilmeyen bir çok ürün için yatırım görüşmeleri başladı. Aydınlatma sektörü olarak Türkiye; üretim, tasarım ve uygulama olarak ciddi bir tecrübeye sahip durumdadır. Özellikle Avrupalı müşterilerimiz bunun ciddi anlamda farkına vardılar. Gelecek için ümitli olduğumuzu söyleyebilirim. Avantajlarımızı koruyarak partnerlerimizi doğru şekilde koordine edersek önümüze büyük fırsatlar çıkacaktır.
